Vanmorgen op tijd op: De groep van 50 militairen (kazerne Havelte) komt onbijten.Een onbijtbuffet moet worden klaargezet. Het museum is daarna open en kunnen bezoeker stokbrood met kaas en of ham bestellen. (Thee, koffie, bier fris en wijn kan ook besteld.) Wordt opgediend op een groot bord met sla, tomaat, komkommer en vinegrette. Die vinegrette heb ik zelf gemaakt. Het was op en ik had net de avond tevoren het recept uitgelegd gekregen. Daarna kwamen er 2 bussen met Castricumse (ook Uitgeest en Heilo) scholieren. Die een presentatie van een leraar kregen over de 1e WO. Stak ik ook weer wat van op. Veel artikelen in het museum zijn te koop. (lang niet alles) Later in de middag is een begin gemaakt van een landschapssculptuur. Daarover later meer. Dus vandaag heb ik het restaurant gedeelte bijna alleen gedraaid. Jean-Paul doet daaraan het meeste. De hele dag door leidt hij groepen en groepjes door het museum. Ondertussen blijft de telefoon gaan en moet hij bestellingen plaatsen voor het restaurant, groepen bezoekers op de agenda zetten, Af en toe even een spivje, Prijzen van te verkopen voorwerpen bepalen, de hele dag door.De spin in het web.morgen om half 8 moet het ontbijt weer klaargezet voor de 50 militairen. “Andere tijden” gaat ook met deze groep mee. Morgen verder.