Vrijdag 21 september 2018 Belgïe.(niet chronologisch)

Aangezien de kar boven op een heuvel stond en het flink waaide, wiebelde het ding behoorlijk op zijn vering. Vanmorgen op tijd vertrokken uit de buurt van de plaats Limburg. Het weer is idd flink omgeslagen. Wind en regen, iets beter aankleden dus.9:00 uur reed ik wel. Op de snelwegen mag ik niet komen, dus ik rijd hoofdzakelijk op provinciale wegen.Alle verkeer maakt daar gebruik van, ook fietsen en brommers, naast de autos, vrachtwagen en het landbouwverkeer.Ik moet niet echt de binnenpaden willen nemen die verzanden al snel.En toen hield de internet verbinding weg en zij google maps ook:”Doe het zelf maar.”   De ouderwetse kaart aangeschaft. Die deed het matig. Na een tip de mobiel geherstart. Een andere netwerk diende zich automatisch aan. Meters maken was vandaag het thema. Dat schoot aanvankelijk niet op zonder een google maps, dus daar ging wat tijd verloren. Naast het schuilen voor al te flinke buien.Maar toen; Van Limburg (plaatsje in Belgie) naar Hevremont, Charneux, Tiege, Spa, Francorchamps, Stavelot, Trois Ponts, Vielsalm, Courtil, nu bij Halconreux. Wagen bij een kruispunt geparkeerd. Bi een electriciteitshuisje.Flinke klimmen en dalen gemaakt vandaag.Heb onderweg bijna Luxemburg nog even aangetipt.  Heb vandaag 161 km gereden in 9 uur.Moest 20 minuten omrijden wegens werkzaamheden.Naar Verdun is het nu nog 133 km in ongeveer 7,5 uur. Morgen nog een dagje meters maken. De uitzichten zijn soms adembenemend. Tussen Limburg en Verdun is het hoogteverschil 300 meter. Het trekkertje moet er soms flink aan sleuren. regelmatig in de 3e versnelling (snelste is 4) Heel af en toe in de 2e versnelling. Dan is het echt steil. Vanmiddag het 44 decembre oorlogsmuseum in Gleis bezocht. Als we toch met oorlog bezig zijn. Nu ondertussen 2:30 uur. Bedtijd.

Vilavagabunt,  oktober 2018, Hörbranz bij Bregenz Oostenrijk.

Ondertussen 13:15 uur . Uitgeslapen, gister rustig aan gedaan. Het Villavagabunt is afgesloten. Ga nog wat helpen opruimen en ondertussen kar beetje prepareren voor rit door het Schwarzwald. Om naar Verdun te gaan. Mijn knip is gevonden. lag vlakbij in de bosjes met alle pasjes er nog in. Ondertussen zijn hier vervangende pasjes uit Holland aangekomen. Afspraak voor vervangend rijbijwijs kon ook afgezegd. Die zijn best snel gearriveerd hier. Ik doe er langer over. Heb afgelopen weekensd telkens groepjes van 3 a 4 personen ontvangen. Speel de nummers zonder zang af en zing die dan live voor de gasten. Heel dichtbij en confronterend. Ze wisten ook niet wat te verwachten. Veel positieve reacties. Nu wat boodschapjes bij de Spar, en naar buiten, het is nog zonnig, maar het gaat omslaan, ik begreep komende donderdag.

Getankt:Volgetankt in Oosthuizen, in Harmelen 32,64 liter, in Gemert 15,52 liter, in Wittem 23,61 liter. in Houffalize 18,47 liter in Dun sur Meuse 33,42 liter 26,66 liter in Jarny 13,99 liter in Gutag

Olie moet ik goed in de gaten houden, en het opvanglekbakje af en toe legen.Tot nu toe al 5 liter opgevangen in jerrycan.

Hier tijdens  receptie in Musee Romagne 14-18, gegeven door Mss Pershing. Te midden van hooggeplaatste Amerikaanse officieren

blog

Romagne-sous-Montfaucon

blog

Romagne-sous-Montfaucon

blog

Romagne-sous-Montfaucon

Het project Villavagabunt vond plaats in Hörbranz, nabij Bregenz bij de Bodensee. Het project vond plaats in- op- en om de villa die op de nominatie stond gesloopt te worden. Ruim 20 kunstenaars, de meesten uit Duitsland, kregen 4 maanden de gelegenheid zich uit te leven in hun skills. Audio-viseel (mapping), schilderkunst, DJ’s, muzikanten. Ik ben toen ik in Verdun was uitgenodigd door www.MaartenVetart.com  het project een bezoek te brengen. Doordeweeks werd voorbereid wat in het weekend beleefd kon worden door het publiek. Vrijdag, zaterdag en zondag stond was het terrein geopend. Het was ook een feest voor het anders zo rustige dorpje. Al zal niet iedereen blij geweest zijn met de nachtelijke trance-, goa- en andere stijlen muziek. In de grote tuin stond een feestlimosine, een prachtige boomhut in de walnotenboom, een grote ronde, bolle tent voor audio-visuele presentaties, badkuipen met warm water om van daar uit mapping op de villa te kunnen aanschouwen.. Er waren vuurspuwers, acrobaten, masseurs en verder elk denk-en uitvoerbaar vermaak.Al die tijd voorzag kok Bruno iedereen van heerlijke maaltijden. Na deze vier maanden van artistiek vermaak ging de villa jammerlijk tegen de vlakte en was al wat resste een prachtige herinnering aan een prachtige tijd met schtterende mensen.Eind oktober aanvaardde ik de terugrit door het Scharzwald via Strassbourg naar Verdun, waar ik ivm de herdenkingen van het einde van de 1e WO op 11 november 2018 wilde zijn.

In bad met wijntje, container met fik eronder. Villavagabunt.

Tent bij Villavagabunt

Aan de keukentafel in Villavagabunt oktober 2018

In het atelier Maarten Vet en Shia Weltenmenge.