woensdag 28 augustus 2019 vertrokken uit het dorpje Villaveza del Agua.  Heb daar 2 nachten gestaan. Stond bij bar la Huerta. Handig is als je ergens iets langer staat de omgeving weet waar je vandaan komt en heengaat. Heb ik wel paar keer verteld aan bezoekers voor wie ik zong.Vanaf het terras dichtbij hoorde ik regelmatig de woorden Hollanda en Portugal vallen.In zo’n klein dorpje ben je dan vrij snel bekend. Een bewoner had zijn oldtime trekker van stal gehaald en naast die van mij gezet. Toen ik voor Anna en haar kids gezongen had kwam ze even later een warme maaltijd afleveren.

Anna, Robert en Juan. in Villaveza del Agua. Anna kwam heerlijke warme maaltijd brengen.

Dorpeling had zijn oldtimer van stal gehaald in Villaveza del Agua.

Ik heb contact gehad met Petra en Setha in Gestaco (Portugal)  Als ik daar aankom hebben zij een plekje voor de trekker en huifkar.Bij hun loopt het seizoen af en beginnen ze met het oogsten van de druiven en olijven. Ik kreeg als tip van Petra mee om Las Medulas te bezoeken. Daar ben ik vanaf Villaveza del Agua naar op weg gegaan. Dat betekend voor mij natuurlijk wel een paar honderd kilometer omrijden. Toen ik gister door het stadje Valverde reed zag ik daar een supermarkt met daarnaast een 2e handwinkel. Eerst boodschappen gedaan toen naar de 2e handswinkel. Toen begon me iets te dagen. De supermarkt herkende ik niet meer, maar toen ik de 2e handswinkel binnenliep herkende ik de Aziatische verkoper. Hier was ik drie dagen geleden dus al geweest. Flink stuk twee keer gereden had ik, zeker een halve dag. Donderdagavond 28  augustus 2019 aangekomen in Astorga. Op een grote parkeerplek. Meteen even naar het zwembad gegaan voor een frisse duik.Om daarna even het oude centrum in te gaan. Daar is vanaf de de doorgaande wegen niets van te zien. Heel oud mooi centrum trof ik aan. Wakker geworden in Astorga dus. Website contact wordt nu gerepareerd. Straks het bisschoppelijk paleis van Astorga bekijken met het fietsje.Het is een stralend zonnige morgen.

Plein in het centrum van Astorga.