Over Nico

Laat elke dag een andere zijn. Pluk de dag. Laat het verleden niet de toekomst overheersen.Maak honderd plannen en en voer er een paar uit.Alles wat je kan verzinnen bestaat. Ben je het zat;  doe er wat aan. Gaat het leven snel ? Ja

Ben op reis gegaan omdat het daar tijd voor was.  Stapte  op  vrijdag 14 september 2018  op de trekker met daarachter de huifkar. De huifkar kar is de afgelopen periode reisklaar gemaakt door een aantal personen. Met name Wim Potveer heeft er flink wat tijd en materiaal aan gespendeerd. Mijn broer, Cor Danenberg, heeft een electrisch plan opgesteld en uitgevoerd. Nu kan de huifkar meerdere dagen offgrid functioneren. Vier accu’s zorgen voor de stroomvoorziening, de accu’s worden opgeladen door de dynamo van de trekker. Er is een gaskacheltje, een waterpomp die 100 liter water kan ophoesten, een koelkastje en natuurlijk muziek. Het uiterlijk van de huifkar is bepaald door een zeildoek dat van illustraties is voorzien door vrienden van Swaf,  oa Jaap Stiemer, Boxie 1970,  Rene van Leeuwen,  Robbert Schutte, Maarten Vet,  Jorg de Vos en Arno van de Pol. Schilderijen aan de zijkanten van de huifkar zijn oa  van de hand van Arie de Jong en Christiaan Heijdenrijck. Heb een paar proefritjes naar Terschelling gemaakt. Toen bleek dat de oplooprem blokkeerbaar moest worden. En een neuswiel op de dissel kwam er ook. Een kenteken werd aangevraagd bij de RWD. En afgeven. De groene kaart van de verzekering vermeldt bijna alle Europese landen. Een website werd aangemaakt.  Die website beheren is een dingetje. Doe mijn best. Het begin van de trip stond in het teken van een familie-reunie in Nieuwveen, georganiseerd door nichtje Patricia Wijnker. Daar gespeeld met Joey Vriend. De volgende opsteekplek moest zuid-Limburg zijn. Voorafgegaan door een heerlijke tocht, dwars door Nederland. Over de bruggen van de rivieren. Verbleef een dag rond Valkenburg. Toen werd het tijd om verder te gaan. Mijn doel zou ook het 1e WO gebied zijn tussen Ieper en Verdun. Een berichtje van Jannelies Blommaert zette me op het juiste spoor. Over 2 dagen zou er een herdenkingsceremonie plaatsvinden in Romagne sous Montfoucon. Ik werd daar min of meer voor uitgenodigd. En dan worden vage plannen concreet. Ik had een doel en een deadline. Over 2 dagen zou de ceremonie plaatsvinden. Er zou ook een bijeenkomst zijn van hoge Amerikaanse militairen in musee Romagne sous Montfoucon, de plaats waar Jannelies op dat moment aan het vrijwilligen was.Het gas ging erop en kilometers gemaakt. De google maps liet me de diverse fietsroutes zien. Flink rij-uren gemaakt langs Spa, Vielsalm, Houffalize ,Neufchateau enz. Ben donderdagavond gaan rijden gaan en arriveerde zaterdagavond.

Vertoef nu nabij Bregenz om een bezoek te brengen aan het villavagabunt (facebook) project waar ook Maarten Vet uit Enkhuizen aan meewerkt. Hoewel het al oktober is is het weer geweldig rond de Bodensee. Als de voorbanden vervangen zijn ga ik na dit weekend terug naar Verdun. En ga daar met Joey Vriend spelen, in en rond het “musee Romagne 14-18. Als het meezit.