Vandaag niet veel rij-uren gemaakt. Gisteravond toen het donker werd de kar geparkeerd op een agrarisch perceeltje. Tegen wat struiken aan, soort grasland. In de buurt van de AKZO. Tijdens een navigatie tussenstopje stak een voorbijlopende oudere man over, kwam naar me toe en zei: “een bekende”. Ik ken U van TV, Geloof Hoop en Liefde. Dat is alweer even geleden maar deze man had de uitzending gezien en onthouden. Hij legde mij omstandig de weg naar Valkenburg uit. Onderweg nog wat practische frutsels bij de Action gehaald.Vanaf Geleen via Beek, langs Genhout en Oensel gereden. Bij “aan de meule even uitgebreid gezeten. Aldaar fotografeerde Rob.Paulissen het huifkardoek. (facebook: Paulissen Fotografie) Toen via Haasdal naar camping de Bron.De eigenaresse uit de jaren 70 stiefelt daar nog steeds rond. Toen een zware dame die vanaf een kruk achter de kassa al kettingrokend de boel delegeerde. Zij is nu een waardige dame die zich oa bezighoudt met oplossen van kruiswoordpuzzels. In de jaren tachtig was het een drukke jeugdcamping, nu heel stil, rustig. Mooi plekje gevonden. Even gedoucht, was toch wel paar dagen geleden. Heel fijn. Met fietsje even naar Valkenburg voor hapje en een biertje. Even de toerist uithangen. Stijl man die heuvels.

Jannelies Blommaert vertoeft momenteel al in het 1e WO gebied bij Romagne sous Montfaucon in Frankrijk om daar komende zondag een herdenking van de grootse militaire operatie uit de 1e WO te helpen slagen, als vrijwilligster..Een delegatie van de Amerikaanse legerleiding is aanwezig. Oa nazaten van Patton en Pershing Via een contact heeft ze een mooie plek geregeld waar de huifkar kan staan. Bij het Musee Romagne 14-18. Naar Romagne -sous-Montfaucon is ruim 14 uur rijden, en aangezien dat in de praktijk veel langer duurt, ga ik die festiviteit niet halen.Er zullen nog veel meer herdenkingen zijn in Belgie en Frankrijk die ik wel met gemak kan halen. Wil eigenlijk bijzondere plekjes, kleine musea bezoeken. stille getuigen zien.

In de huifkar staat overigens permanent klassieke muziek op, een wiedergutmachung in mijn opgelopen achterstand betreffende dit genre. En ik herken regelmatig door anderen gebruikte melodieen..