Begin hier in de Villa mijn draai te vinden, weet waar de winkels zijn, mijn kar heeft een plekje. Fiets is ook mee dus ik kan overal gaan. Heb een wandeltocht met de fiets de bergen in gemaakt, via kleine paadjes steeds hoger, totdat je gewoon weer een doorgaande weg tegenkomt. Dan ben je met je fiets weer snel terug. Niet te snel anders houdt je het fietsje niet. De hellingen waren af en toe stijler dan witte wijn 14%. Dagje naar Konstanz geweest met de trein, een stadje ook aan de Bodensee. Om daar te komen met de trein moet je 4 keer overstappen en ga je door Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland op 40 kilometer. Heb een massage ondergaan van een Syrische man (Osama). De massage werd afgesloten door het plaatsen van een glazen potje op je rug dat door onderdruk blijft zitten. Hij had ook een sneetje gemaakt waardoor bloed in het potje liep. (het heet zwart of oud bloed) Klein prikje voel je. Met Maarten Vet een stuk langs de kustpromenade gereden op de trekker, veel bekijks. Gingen eigenlijk voor het zwembad maar die was dicht. Qua douchen is het een beetje improviseren hier. Heb keer bij een Turkse buurman gedoucht. En anders heb ik altijd zelf nog een tuinhandsproeier, maar niet warm. Er zijn natuurlijk ook leermomenten. Een mij niet heel bekende van buiten de groep bracht een bezoekje aan de huifkar. Na afloop bleek mijn knip weg. Met pasjes, rijbewijs en zo. Boel geblokkeerd via app en telefoon. Maar je je bent wel beperkt in je mogelijkheden opeens. Maarten Vet hielp mij meteen uit de ergste brand en kon zo wat van zijn zuurverdiende centjes lenen. Ook van het thuisfront is hulp gekomen: Kreeg wat centjes overgemaakt aan een bekende hier die wel kan pinnen. Ondertussen worden vervangende pasjes aangemaakt en opgestuurd. Over een paar dagen is dat geregeld hoop ik. Voor een vervangend rijbewijs zal ik terug moeten. dat kan niet op afstand. Heb het nog helemaal niet nodig gehad. Ik ga voorlopig even door zonder. Ik heb wel het rijbewijsnummer. Leermoment:1 Niet iedereen is te vertrouwen. 2 Niet al je pasjes bij elkaar houden. Hier bij Villavagabunt wordt alles voorbereid op het laatste weekend. Ik ga tijdens Maarten Vet inloopteken/schildercursus een paar liedjes zingen. Het weer is nog steeds buitengewoon goed.

Mijn plaatsje bij Villavagabunt Hörbranz Oostenrijk. Oktober 2018.