In het begin is alles nieuw en vreemd. Ben net in huifkar aangekomen, 23:00 uur. In tegenstelling tot gister was het weer goed, de zon was er. Werd rond 10 uur wakker, en heb de boel in de kar wat opgeruimd. Er is iets met de accu’s ga nog uitzoeken wat. Vermoed dat er tussen de 4 accu’s een dode zit. Die trekt vervolgens de andere accu”s leeg. Als communicerende vaten.Ik ben erachter gekomen dat mijn kar precies op de plek staat waar een van de bloedigste veldslagen ooit hebben plaats gehad. De Duitsers zaten op de heuvel waar mijn kar staat. De Amerikanen kwamen van beneden de heuvel en moesten omhoog. Op een dag zijn er deze plek ruim 14000 mensen neergemaaid.Heb een stukje meegelopen met een gids die allerlei restanten wist aan te wijzen waaraan je kon zien dat er bommen waren ingeslagen.Kraters, en een drinkwaterbak.Op die plek sta ik nu nog en blijft voorlopig mijn plekje. Jannelies en Trudy die Jean-Paul de afgelopen hoogtij dagen uit de brand hielpen in het museumrestaurant gaan weer terug naar Nederland. Ik kan en wil ze niet vervangen, maar wel kijken of ik wat handelingen kan verrichten in het museumrestaurant waar af en toe groepen van rond 50 mensen langskomen..Ik zal wel zien. Ook vandaag was er een groep van 50 Nederlandse militairen die in groepjes elk een klein deel van de grote slag gaan onderzoeken en er een presentatie over geven.Hoorde de bosuil zojuist weer. Tijd om deze dag af te sluiten.