Opvallend genoeg ben ik nog geen een keer gestopt of ondervraagd door geuniformeerden. Ben diverse keren ingehaald door ze. Gezien langs de weg en op motoren. Na Straatsburg kon ik zo de grens over. Niks, niemand gezien. Mijn voorbanden worden wat dunnetjes. Als ik langs een mechanisatie bedrijf kom oid wip ik even aan. In Frankrijk heet een band “pneu” en een reserve-band “pneu de secours” In Duitsland “ersatzreifen”. Dat je het weet, voor het geval. Wel een paar keer op snellere wegen beland. Dat is toch echt niet fijn. Behalve de drukte en het ongeduld is het echt niet velig. Grote vrachtwagens aan beide zijden bij de opritten. Mag wel hoor, maar ik doe het liever niet.En je ziet verder niets dan auto’s. Ben vandaag stuk Duitsland ingereden. Net achter Straatsburg (Strassbourg) De Frans/Duitse grens over. Langs mooie weggetjes gereden tot Offenbach. Daar begint het Schwarzwald een beetje Toen door naar slaapplek bij Fischerbach.