Wakker geworden op camping de Bron, uur of 10, geen wekker gezet. Door de tijdelijke buren uitgezwaaid. Ik dacht een paar dagen in die buurt te blijven. heb plan gewijzigd, als er al een plan was.Wat gegeten bij brasserie Josefien in Margraten.Getankt in Wittem. De militaire begraafplaats in Margraten bezocht. Heb me uit de toeristenmolen laten slingeren en ben de grens overgestoken. Weet niet precies waar, want je merkt er niets van. Wel mijn kentekenplaten aan de trekker gehangen. Nederland is het enige land in Europa dat geen kentekenverplichting heeft op landbouwvoertuigen. Zonder kom je niet ver. Dat merkte Manon ook, het Zuidpooltrekkermeisje. Die zat meteen na het passeren van de grens vast op verdenking van het illegaal invoeren van landbouwmachines. Onderweg Cor Bosselaar ontmoet, campeert op de Gulpenerberg. Cor zat met mij aan boord van Hare Majesteit Fret. Rond 1980 in de vorige eeuw. Het duurde even voor ik de goede richting zuidwaarts te pakken had.Ben doorgereden richting Luik, via provinciaalse wegen en fietspaden.Heb onderweg het “Henry Chappelle”, American cemetery kort bezocht. Ben om 21:00 gestopt bij het plaatsje Limburg. Op een verhard pad boven op een van de heuvels in dit glooiende landschap. Ik zie geen huizen in de buurt, in de verte blaft een hond, de rest is wind en stilte.Heb een soort macaroniesoep gemaakt. Die dingetjes koken en hup, een blik soep erbij. Wil je het recept ? Ik sluit hier de dag af en ga morgen zo vroeg mogelijk rijden. Nee ik zet geen wekker. Ik ga proberen om zondag in Romagne sous Montfaucon te ziin. Dat wordt even uren maken morgen en overmorgen. Maar dan zit ik er ook echt middenin. En de klassieke muziek klinkt voort. Morgen verder.