Sommesous heet mijn nieuwe standplaats nu.

Ben gistermorgen vertrokken uit l’Epine. Onderweg links en rechts uitgestrekte korenvelden, hoewel dit toch echt het champagnegebied is.

ik hield een pauze bij een parkeerplaats vlak na Chalons-en-Champagne. Mensen stapten uit namen wat foto;s en vroegen mij hen te volgen naar een betere minder lawaaiige standplaats. Nu sta ik daar op een terrein vlak bij hun huis.

Op het terrein staan een paar enorme graansilo’s en grote schuren, allemaal leeg en verlaten. Mooie filmlokatie. Ik blijf hier een paar dagen staan om de filmploeg te ontvangen die dinsdag komt. Ga dan Dennis van der Geest voor het eerst ontmoeten. vorige maand hebben we op landje en in Swaf wat opnamen gemaakt. Die gaan aangevuld worden met beelden hier gemaakt. Het resultaat is waarschijnlijk te zien in het programma: “Dennis en de vrije geesten bij SBS6 in augustus.

Ben hier al een aantal dagen. Het wachten is op de tv visite. Wordt eigenlijk tijd om weer verder te gaan. In dit dorpje Sommesous is niets te doen. Heeft 429 inwoners. Een bakker en een tankstation. Het is verder omgeven door velden met graan, luzerne (ruikt heerlijk) mais, aardappelen en suikerbieten. De hoge silo’s die her en der staan zijn voor de graanopslag.De gastvrije mensen bij wie ik op het erf staan kwamen gister pannenkoeken brengen.Vandaag stukje fietsen naar een nabij gelegen dordje Bussy Lettre. Eerst hapje doen bij benzinestation…

Donderdag 11 juli 8:15 uur 2019

Wakker geworden op een parkeerplaats bij de ….Aldi. In Troyes.

Paar intensieve dagen achter de rug met op opnamen voor een tv programma. Dennis van der Geest is een paar dagen meegeweest. Ze zijn opgestapt in Sommesous. Hebben overnacht in een dorpje verder op bij een mooie oude schuur. De buren ontmoet. Heb daar een liedje voor gezongen. Wat interviews gedaan, gereden, gezwommen. Dennis is heel aardige vent. Hebben het over de motivatie gehad. Ook over onze pas overleden broer Sjaak.

Vandaag gewoon wat kilometers maken op het platteland. Eerst de stad uit straks. Route gemaakt, koffie gedronken olie en brandstof gecheckt. Genoeg eten en drinken aan boord. Nu richting zuid, Auxon. Later meer over de opnamen die waarschijnlijk in augustus uitgezonden gaan worden bij sbs6.

Gister een flink eind gereden, van Troyes, geslapen bij de Alldi, jawel. Gereden tot Avallon. Geparkeerd op een mooie parkeerplaats met zitjes een tafel en vuilnisbakken. Buiten gekookt, eenvoudig, witlof met kaas en aardappel, appelmoes. Toetje en mango. Twee keer gezongen voor belangstellenden. Er kwam een camper vlak bij mij staan. Ruimte genoeg verderop dacht ik. Zal wel met veiligheidsgevoel te maken hebben denk ik.

Gister was dus eerste flinke rijdag door mooi landschap met hier en daar flinke hoogteverschillen. Moest een stukje in zijn 1 omhoog.

Er zijn 2 kunstpaneeltjes verdwenen. Die van Herald, met het portret van van Ron Ursem. Gestolen. Toch een compliment voor Herald. Min of meer.

Straks naar Vezelay tipte Jannelies. Is een half uurtje rijden. Lars Pronk heeft mijn nieuwe groene kaart even geappt.

Enorme zonnebloemvelden onderweg. Ook hennepplanten.